Skip to content Skip to footer

İçeriden Proje Pazarı

24 Kasım 2015 tarihinde ATO Cogresium’da 5. si düzenlenen Tech Ankara Proje Pazarı’na katılım için seçilen 102 projeden birisi de bizimdi. Birçok farklı alandan insanlarla tanışıp farklı yenilikleri deneyimlemenin yanı sıra umut vadeden görüşmeler gerçekleştirmek bu organizasyondan çıkardığımız önemli kazançlardı.

ANKARA KALKINMA AJANSI TARAFINDAN ATO CONGRESİUM’DA BU YIL BEŞİNCİSİ DÜZENLENEN TECHANKARA PROJE PAZARI’NDA, ELOKTRONİKTEN KİMYAYA, ÇEVREDEN SAVUNMAYA, YAZILIMDAN SAĞLIK TEKNOLOJİLERİNE YAKLAŞIK YÜZ PROJE BOY GÖSTERDİ. (MUSTAFA APAYDIN/ANKARA-İHA)
ANKARA KALKINMA AJANSI TARAFINDAN ATO CONGRESİUM’DA BU YIL BEŞİNCİSİ DÜZENLENEN TECHANKARA PROJE PAZARI’NDA, ELOKTRONİKTEN KİMYAYA, ÇEVREDEN SAVUNMAYA, YAZILIMDAN SAĞLIK TEKNOLOJİLERİNE YAKLAŞIK YÜZ PROJE BOY GÖSTERDİ. (MUSTAFA APAYDIN/ANKARA-İHA)

Standımızla ilgilenmek ve ziyaretçileri bilgilendirmek zamanımın büyük kısmını aldığı için bütün projelerin hakkını vererek dolaştığımı maalesef söyleyemesem de aklımda kalan birkaç ilgi çekici proje bulunuyor.

HIV tanısında nanoteknolojik yaklaşımı kullanan bir proje ile erken dönem tespitleri daha hızlı gerçekleştirilebilecek, holografik ekran teknolojisi ile eğitimde farklı ve interaktif bir dönem gelecek ya da ofisinizden çıkmadan istediğiniz parçayı ürettirip kapınıza kadar ulaşmasını sağlayabileceksiniz. Geri dönüşümden biyosensöre, enerjisiz su pompasından farklı mobil uygulamalara kadar her ilgi alanına hitap eden projeler bulunmaktaydı. Ziyaret etme şansını kaçırdıysanız bile Ankara Kalkınma Ajansı’ndan temin edeceğiniz kitapçığı incelemenizi şiddetle tavsiye ederim.

img-20151224-wa0002-2Gıda güvenliği alanında önemli bir sorun olan “ne yediğimizi bilmiyoruz” konusuna ciddi öncelik veren ekibimiz özellikle pişmiş ve/veya işlenmiş et ve et ürünlerinde daha doğru tür tespiti yapılabilmesi için genetik çalışmalarda kullanılan temel molekül olan DNA’nın yüksek miktar ve saflıkta elde edilmesini sağlayan izolasyon kiti prototipimizi görücüye çıkardı. Bu alanda her kesimden insanın kafasında soru işaretleri olduğu hepimizin bildiği bir gerçek. Bu sebeple hem denetçilerin çalışmalarını hızlı ve kolay hale getirmek hem de tüketicilerin kaliteli ürünlere ulaşmasını sağlamak adına çalışmalarımız artan bir ivmeyle devam etmekte. Basından da teyit edebileceğiniz gibi “amacımız ette tağşiş ve GDO ile ilgili problemlerin daha kolay daha hızlı çözülebilmesi için bir çözüm geliştirmek”.

– Oğuzhan

Çeşitli basın kuruluşlarında yer alan haber ve fotoğraflarımız :

Hürriyet.com.tr haberi

Milliyet.com.tr haberi

Haber24.com haberi

Go To Top